WSW logo mali

WSW logo mali
World Space Week

četvrtak, 1. listopada 2015.

World Space Week Hrvatska

 WORLD SPACE WEEK


Ujedinjeni narodi

Generalna Skupština UN je proglasila Svjetski tjedan svemira 1999. godine. Provođenje Svjetskog svemirskog tjedna je pod vodstvom UN Komiteta za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) i UN Ureda za poslove svemira (OOSA) smještenog u Beču, Austrija.

World Space Week Asocijacija

World Space Week Asocijacija (WSWA) je osnovana 1981. godine i jedna je od najstarijih svjetskih obrazovnih organizacija o svemiru. Danas je ona ponosni partner Ujedinjenih naroda u organizaciji Svjetskog tjedna svemira na globalnoj razini. WSWA regrutira i podržava svjetsku mrežu Nacionalnih koordinatora i organizatora događanja vezanih uz tjedan svemira. WSWA je nevladina, neprofitna, međunarodna organizacija smještena u Sjedinjenim američkim državama.

Nacionalni koordinatori

Globalna mreža organizacija i pojedinaca koordinira ovaj godišnji događaj na nacionalnom i lokalnom nivou. Koordinatori pozivaju organizacije na svojem području da organiziraju događanja (predavanja, radionice i slično), objavljuju u medijima informacije o događanjima vezanim uz Svjetski svemirski tjedan te izvještavaju središnjicu o rezultatima aktivnosti. Nacionalni koordinatori provode aktivnosti tokom cijele godine, a tjedan od 4.-10. listopada je vrhunac događanja u toj godini.

Nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku je Danko Kočiš. Za sve informacije vezano uz Svjetski tjedan svemira možete ga kontaktirati putem e-maila: ured@worldspaceweek.hr .

Potražite nas i na Facebook grupi: WORLD SPACE WEEK HRVATSKA

Pozivamo zainteresirane volontere za suradnju na regionalnoj razini unutar Republike Hrvatske.
Nema komentara:

Objavi komentar